FreeUtv:

Exploration and Unlearning
- TV-serie om
konstruktionen af tv
ved hjælp af tv

Video streams:
Hamborgs by
Solsorten
Filmens Start

Medielandskaber
- TV-serie om
tv-brug

Fri Klasse TV
- Urban klasse i København

Video streams:
DIY Architecture
Sex and the Public Sphere
City Gardening
Street Art

UtopiaLive
- 12 timers live transmission fra
Det Fri Universitet i København

I and I / 12 to 12
- Notes on UtopiaLive by Ian White

Programoversigt

Arrangementer

 

tvResearch:

Godard om tv
- af Simon Sheikh

Guerilla Television:

Interview with Tom Weinberg
- by Carolyn Faber

Documents from the Media Burn Archive
- compiled by Carolyn Faber

Guerilla Television Lexicon
- compiled by Carolyn Faber and Jakob Jakobsen

Linkpage to activist television ressources

 

 

FreeUtvResearch er en praktisk undersøgelse af og eksperiment med tv som offentlighed.

FreeUtvResearch er en del at tv-tv-netværket med studie i Folkets Hus på Nørrebro og fast sendetid tirsdag, onsdag og torsdag kl. 23 på Kanal København. Tjek http:/tv-tv.dk for at se ugens programoversigt.

Med FreeUtvResearch gør vi to ting:

For det første producerer vi som FreeUtv programmer til tv-tv.VI arbejder med forskellige serier ved hjælp af hvilke vi belyser sociale og politiske tematiker som interesserer os. Følgende FreeUtv-serier har vi gang i: Medielandskaber, Didaktisk tv, Modstand/Flugt, Det Levende Arkiv, Nørrebro Åben By og Learning Series (i samarbejde med tv-sol).

For det andet undersøger og diskuterer vi med tvResearch fjernsynet som social og æstetisk teknologi. Dette gør vi gennem undersøgelser af den historiske udvikling og anvendelse af denne teknologi, specielt med henblik på at finde eksempler på kritisk og eksperimenterende brug af mediet. Vi arrangerer afterner her på Det Fri Universitet hvor vi ser og diskuterer tv-udsendelser og film som praktisk tematiserer forskellige måder at bruge fjernsynet på både som seer og producent.

 


tv-tv-manifest:

tv-tv er alles tv. I dag er det blevet let at producere tv, den teknologiske udvikling har betydet at mange selv kan producere tv med deres hjemmeudstyr. Vi vil bruge og misbruge alle forhåndenværende apparater til at lave tv. tv-tv er kvalitet på vores måde. Alle kan lave tv.

tv-tv er selvorganiseret tv, ikke statens tv eller markedets tv. tv-tv er et netværk af uafhængige redaktioner og producenter, der brænder for at lave tv. tv-tv vil bryde med den traditionelle monopolisering af produktionsmidlerne og retten til æteren.

tv-tv er offentlighed. Vi betragter tv som en aktiv del af det offentlige og fælles rum som samfundet udfolder sig inden for. tv-tv er et bud på hvad offentlighed også kan være.

tv-tv er undersøgende tv. Vi vil eksperimentere med tv, give os tid til at undersøge mediets muligheder og bryde rytmerne som tilbydes på de fleste andre kanaler. Vi vil gøre op med den seertalsbaserede generalisering over hvad det kan forventes at folk vil have. Vi vil undersøge tv som en kommunikativ situation og droppe den monotoni som præger medielandskabet i dag.

tv-tv er hverdagens tv. Vi vil med tv-tv skabe offentlighed med udspring i dagliglivet i København og rundt omkring på kloden. tv-tv skal være en station, hvor der er kort afstand mellem gade og æter. Vi søger et direkte og mangfoldigt udtryk med udgangspunkt i de passioner vi møder og de evner vi besidder.

tv-tv er kritisk tv. Vi ønsker ikke at skabe tv som afspejler samfundet. Vi vil afskaffe 'seeren' som passiv forbruger. Vi vil ikke bare lave tv, vi vil lave tv-tv.

 Go back to the front page

Go back to previous page